2008. április 9., szerda

Régi ház megújult kertjében

Szeretettel Üdvözlünk Minden Kedves Látogatót!
Bemutatjuk Önöknek a "Régi ház megújult kertjében" kertépítésünket,
reméljük elnyeri tetszésüket. További jó böngészést kívánunk!


Szép kert

Nappali a kertben





Kerttervezés

Kerttervezéshez nagyon fontos egy alapos felmérés a terület bejárásával együtt. Közben a kialakítandó kerttel kapcsolatos fontos kérdéseket is meg kell beszélni. Mielőtt megtörténne ez a felmérés, érdemes elgondolkodnunk azon, hogy pontosan mire szeretnénk majd kertünket használni. Sütögetésre, sportra, pihenésre vagy esetleg mindhárom. Tudnunk kell, hogy a kert nem erdő, ezért úgy kell kialakítanunk, hogy minél könnyebben ápolható legyen, ami örömöt jelent majd és nem egy folyamatos gyötrődést.

Kert 2 év múlva

A jó kialakításnak és az automata-öntözésnek köszönhetően a tavalyelőtt  megépített kert hatalmasat fejlődött, pedig tavasszal erőteljesen vissza metszettünk mindent. Ez meghozta gyümölcsét, mert a gyökérzet tudott fejlődni, ami a növények kezdeti életében az egyik legfontosabb szakasz. Ezt az erős visszametszést pár hét alatt behozzák a kerti növények, sőt sokkal sűrűbben hajtanak majd, ami dúsabb virágzatot is jelent. Ezt időközben fokozhatjuk még zöldmetszéssel, ha ügyesek vagyunk.

Fontos időben elvégezni a megfelelő ápolási munkákat, ami egy minimális kerti munkát jelent, itt csak az időpont és a szaktudás számít, persze kell hozzá egy jól kialakított kert is, ami a lehető legkönnyebben fenntartható. Ezekben a munkákban tudunk segíteni, a fontosabbakat évente pár alkalommal meg is csináljuk szívesen.

Fontos még a kerti tápanyag-utánpótlás is, amit legelőszőr a gyepszellőztetés után kezdhetünk meg, általában március elején. Ez egy indító trágyázás, ami megadja az egész évi alapját a kertünknek. A következő tápanyagpótlást jelezni fogja kertünk, ha figyelmesek vagyunk, észrevesszük. Persze az sem baj, ha nem, mert mi jelezzük ennek idejét.

Nézzük meg milyen lett a kert idén a telepítést követő 2. évben:











Készítette: SD Kertépítés - www.s-d.hu - Spiegel Ákos

2012-05-29

SD Kert - www.s-d.hu
Spiegel Ákos

Alumínium öntvény kerti kút

Mint mindig, most is figyeltünk a meglévő növények megmentésére és a későbbi visszatelepítésükre is. A kerti utat és burkolatot a Frühwald Kft. által gyártott florenz füst-antik térkő felhasználásával alakítottuk ki, ami jól illik a ház színéhez és a már meglévő burkolathoz is. Egy alumínium öntvény kerti kút is került a kertünkbe, lecserélve ezzel a régi csapot.

Fűszernövények

A bejárat felé közeledve eljutunk a lépcsőhöz, ami mellé fűszernövényekből készített növénycsoport került, kakukkfű, rozmaring, levendula, zsálya és egy kis erika is, ami persze nem tartozik a fűszernövények közé.

Kerti kút

Kerti kút

Kerti mázas kerámia növénytartó

A bejárattal szemben egy szép kerti mázas kerámia növénytartó fogad minket, benne margitvirággal.

Margitvirág

Margitvirág

kerti pergolák

Továbbhaladva a bejárattól következik a kerti pergolánk, melyet a házon is megtalálható motívumokkal díszítettünk, hogy ezzel is illeszkedjen az udvarunk hangulatához. A pergola alatt kellemes környezetben fogyaszthatjuk el reggelinket, de alkalmas nyáriesti hangulatos beszélgetésekhez, vacsorákhoz, borozgatásokhoz is.

Pergola

Végül néhány kép, az újonnan ültetett növényekről


Hunyor

Hunyor

Hortenzia


Hortenzia

Margitvirág


Margitvirág

Nefelejcs

Nefelejcs